عنوان: حفاظت از قطعات فلزی در برابر خوردگی با استفاده از پوششهای حفاظتی
این استانداردها شامل معیارهایی برای طراحی، محاسبه، تولید، و نگهداری گیربکسها هستند و در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، خودروسازی، تولید برق و صنایع سنگین به کار گرفته میشوند.
صنعت معدن: در ماشینآلات سنگین مانند آسیابها و نوار نقالهها.
یک گیربکس صنعتی از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. میتوان گفت مهمترین بخش یک گیربکس، چرخ دنده است. بسته به نوع گیربکس و کارکردی که برای آن ساخته شده است، چرخ دندهها شکلهای متفاوتی خواهند داشت. یکی دیگر از بخشهای یک گیربکس صنعتی پوسته آن است. جنس پوسته معمولا از چدن ریخته گری شده است و دندهها در درون پوسته گیربکس قرار میگیرند.
ورود قابل توجه آب یا کثیفی به جعبه دنده میتواند منجر به مجموعه ای از مشکلات و احتمال آسیب و خرابی گیرباکس شود. انتخاب اب بند بسته به محیط کاری جعبه دنده و بر اساس عوامل محیطی و هملیاتی توسط مهندسان انتخاب میشود.
به عنوان مثال ، ماشین آلات سنگین در صنایعی مانند معدن و ساخت و ساز ممکن است به گیربکس با ظرفیت گشتاور بالا مانند گیربکس کاهش مضاعف نیاز داشته باشند ، در حالی که کاربردهای کوچکتر ممکن است فقط به یک گیربکس حلزونی استاندارد نیاز داشته باشند.
روانکاری: در حین کارکرد، چرخدندهها به دلیل اصطکاک و سایش به روانکاری نیاز دارند. سیستم روانکاری در گیربکس، با استفاده از روغن یا گریس، این نیاز را برآورده میکند تا عمر مفید چرخدندهها و شفتها افزایش یابد و کارکرد گیربکس بهینه باشد.
گیربکس ها از نظر دسته بندی کلی به دو دسته گیربکس کاهنده و گیربکس افزاینده تقسیم می شوند.
بنابراین در صنایع و ماشین آلات دارویی و بسته بندی، تسمه نقاله در کارخانه های بطری سازی و ماشین آلات صنایع غذایی بکار گرفته میشود.
گرمای بیش از حد باعث خرابی در جعبه دنده میشود. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، دمای گیربکس صنعتی باید به صورت دوره ای بررسی شود.
عوامل مختلفی در تعیین قیمت یک گیربکس تاثیرگذار هستند. همین عوامل کیفیت نهایی حاصل کار را تحت تاثیر قرار میدهند. قبل از اقدام به خرید گیربکس صنعتی بهتر است با مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب گیربکس مناسب آشنا شوید. در انتخاب گیربکس صنعتی توجه به مواردی همانند میزان نیروی وارد شده به موتور، دور خروجی از موتور گیربکس، دور ورودی به موتور گیربکس، میزان نیروی گشتاور خروجی از موتور گیربکس و نسبت تبدیل که از حاصل تقسیم عدد دور ورودی به عدد دور خروجی در موتور گیربکس بدست می آید، لازم و ضروری است. نکتهای که در نحوه انتخاب گشتاور و توان یک گیربکس صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد این است که تعیین سرعت مطلوب دور موتور و نیروی گشتاور بر اساس نوع کاربری الکتروگیربکس فرآیند سخت و پیچیدهای است و بر اساس نوع موتور و نیروهای وارده متغیر است.
از گیربکسهای اتوماتیک در خودروهای مدرن و ماشینآلات پیشرفته به تغییر دنده سریع و مکرر نیاز دارند، استفاده میشود. همچنین این نوع گیربکسها برای رانندگانی که ترجیح میدهند بدون نیاز به تغییر دنده دستی، رانندگی کنند، یک گزینه کاربردی و محبوب است.
در صنایعی مانند نفت و گاز ، ممکن است به گیربکس های سفارشی نیاز باشد تا فشارها و دماهای شدید را تحمل کنند و در عین حال از دقت و دوام اطمینان حاصل کنند. به عنوان مثال ، در دکل های حفاری دریایی ، گیربکس ها اغلب به صورت ادامه مطلب سفارشی طراحی می شوند تا گشتاور و سرعت مورد نیاز برای استخراج نفت از اعماق کف اقیانوس را برآورده کنند.
نیروی تبدیل شده از طریق شفت خروجی گیربکس به بار یا دستگاه مورد نظر منتقل میشود.